Aquaprime Uređaji i filteri za vodu
Prijava  Odjava  Traži   


Hrvatsko
AQUA PRI-ME d.o.o.
Hribarov prilaz 6/A, HR - 10000 Zagreb

Tel.: 01 / 561-5945
e-pošta: info@aquaprime.hr


Gdje smo | F.A.Q.
Menu
Skip Navigation Links
Prva
Kontaktni obrazac
AQUA LINE filteri za vodu
UV dezinfekcija vode
AQUA SOFT omekšavanje vode
VULCAN sistemi
Ionski omekšivači vode
AQUA KRISTAL(R) pitka voda
EVERBLUE industrijski filteri za vodu
Last update: 8.9.2012

Omekšavanje vode AQUA SOFT - sustavi za omekšavanje vode

Omekšavanje vode AQUA SOFT
Sustavi za omekšavanje vode
 

Uređaji za omekšavanje vode AQUA SOFT djelotvorno štite vodovodnu instalaciju, sanitarne armature i opremu od oštećenja koje mogu uzrokovati tvrda i vapnenasta voda.

Nakupine vodenog kamenca uzrokuju oštećenja u vodovodnoj instalaciji, toplinskim izmjenjivačima i grijačima a time utječu na veću potrošnju energije i visoke troškove čišćenja i održavanja opreme. Za čišćenje ili uklanjanje vodenog kamenca potrebno je i mnogo truda i vremena. Upotreba agresivnih sredstava za čišćenje može trajno oštetiti sanitarne armature, tuševe i ostalu opremu koja je u dodiru s vodom. U ponudi imamo nekoliko tehnologija za uspješno uklanjanje i sprječavanje nakupina vodenog kamenca.

Omekšavanje vode - ionska izmjena

Za uklanjanje vodenog kamenca i stvarno smanjenje karbonatske tvrdoće vode koriste se MESEC ionski uređaji za omekšavanje vode. Ti uređaji stvarno uklanjaju odn. smanjuju sadržaj minerala koji uzrokuju tvrdoću vode (Ca, Mg). Željenu izlaznu tvrdoću vode podesimo na uređaju za omekšavanje vode. Sve funkcije djelovanja uređaja (regeneracija, ispiranje) regulira ugrađena automatika.

 
   
VULCAN - fizička neutralizacija vodenog kamenca 

VULCAN su djelotvorni neutralizatori vodenog kamenca i korozije koji fizički (bez upotrebe kemijskih sredstava ili soli) utječu na otopljen kalcijev hidrogenbikarbonat u vodi i time sprječavaju taloženje vodenog kamenca u cijevima, grijačima, tuševima, sanitarnim armaturama isl. Vulcan je najučinkovitiji uređaj protiv vodenog kamenca i koroziji na principu fizikalne obrade vode koje smo isprobali.

 
   
Jedinice za sprječavanje taloženja vodenog kamenca s dodavanjem omekšivača

Te su jedinice namijenjene lokalnoj zaštiti uređaja. Smjestimo ih neposredno prije korisnika (bojler, grijač, plinska peć, perilica rublja ...). S dodavanjem omekšivača u vodu spriječi se izlučivanje vodenog kamenca, a istovremeno se na stjenkama cijevi i armatura stvori zaštitni sloj koji štiti instalaciju od korozije.

 
   

Verzija za ispis
<< back
On top

Site Map | Uvjeti koristenja | Privatnost koristnika | Narudžba | Pomoć